Friday, November 30, 2012

Chick Flick Quiz! Are You a True Fan?

In honour of my newly released romcom novel, I have decided to see who among you are true chick lit and chick flick aficionados. Can you, like my brother, quote Mean Girls word for word? Do you drag your boyfriends and husbands out to theaters to see your favourite Jennifer Aniston movie? Is Katherine Heigl your secret girl crush? How do you rank in the world of chick flicks?
I'm watching you... don't mess up!
Let's find out!

1. What movie is the following quote from?

"Do you believe in love at first sight? Nah, I betcha don't, you're probably too sensible for that. Or have you ever, like, seen somebody? And you knew that, if only that person really knew you, they would, well, they would of course dump the perfect model that they were with, and realize that you were the one that they wanted to, just, grow old with. Have you ever fallen in love with someone you haven't even talked to? Have you ever been so alone you spend the night confusing a man in a coma?"
          a) While You Were Sleeping
          b) How To Lose A Guy in 10 Days
          c) 13 Going On 30

2. Who is best friends with Kate Hudson's character in Bride Wars?
        a) Jennifer Garner
        b) Anne Hathaway
        c) Drew Barrymore

3. Which movie did Jennifer Aniston NOT star in?
       a) The Break Up
       b) Ghosts of Girlfriends Past
       c) Just Go With It

4. What book by Sophie Kinsella is the following quote from?
“There's genuine pain in Eric's eyes. And I feel a stab of guilt. But you can't stay with people because of guilt.” 

     a) Confessions of a Shopaholic
     b) Twenties Girl
     c) Remember Me?

5. Who is the author of newly released and five star rated novel 'Iced Romance'?
     a) Sophie Kinsella
     b) Meg Cabot
     c) Whitney Boyd

6. What novel is the following quote from?

"If I want to get over Todd, I’m definitely going to have to let go of all the hate I’ve been bottling up. And then there is the small fact that I really want David to be proud of me. And if he knew that I’m living my own real-life Carrie Underwood song, I know he’d think less of me.

"Jesica follows me into my apartment where we gather together all the pieces of the jersey, then carry them back to her place. She gets a bulky, ancient-looking sewing machine out of the closet by the door, and we kneel on the floor, doing our best to put the jersey back together. Every few minutes Jesica shoots me a sideways glance and mutters things like “Men who cheat should be shot,” “He’s lucky the jersey is the only thing you rip to shreds,” and “If I ever get my hands on him…” "

    a) Iced Romance by Whitney Boyd
    b) The Time Traveler's Wife by Audrey Niffenegger
    c) Something Borrowed by Emily Griffen

7. Who said it?

"Stop wearing your wishbone where your backbone ought to be”

   a) Elizabeth Gilbert, author of 'Eat, Pray, Love'
   b) Jennifer Weiner, author of 'Certain Girls'
   c) Helen Fielding, author of 'Bridget Jones' Diary'

8. What Sandra Bullock movie is the following quote from?

Margaret Tate: "What am I allergic to?"
Andrew Paxton: "Pine nuts, and the full spectrum of human emotion."

    a) The Proposal
    b) Miss Congeniality
    c) Hope Floats

9. What classic novel and film have the unlikeable yet tough as nails Scarlett O'Hara as the heroine?

   a) Gone With The Wind
   b) Valentine's Day
   c) A Walk To Remember

10. What chick flick takes Cinderella back to France with Drew Barrymore as the beautiful, intelligent heroine?

   a) My Fair Lady
   b) Ever After
   c) A Cinderella Story

Bonus... for one extra point...: Who is your favourite chick lit or chick flick heroine of all time?

Answers: 1-a, 2-b, 3-b, 4-c, 5-c, 6-a, 7-a, 8-a, 9-a, 10-b

So, how'd you do?

1-5 points = You need a manicure, a girlfriend and a subscription to People magazine, because you need help!

6-8 points = Meh, you're doing okay, but you definitely need to ask Santa for a new chick lit novel for Christmas. Time to brush up!

9-10 points = You're on fire, girlfriend! Keep reading and watching and dreaming and Prince Charming will be waiting for you right around the corner. Possibly on a white horse. Or something.

No comments:

Post a Comment